Ariadne oli kreikkalaisen mytologian mukaan kuningas Minoksen tytär. Hän rakastui Theseus-nimiseen sankariin kun tämä saapui Kreetalle surmaamaan Minotauros-hirviötä joka oli puoliksi härkä ja puoliksi ihminen ja – itse asiassa – myös Ariadnen velipuoli!

Minotauros asui keksijä ja taikuri Daidaloksen suunnittelemassa labyrintissä joka oli tehty kuningas Minoksen toimeksiannosta. Ariadne lupasi auttaa Theseuksen pois labyrintistä sillä ehdolla, että tämä suostuisi menemään hänen kanssaan naimisiin. Siis Theseus sai Ariadnelta punaisen lankakerän jota hän purki matkallaan Minotauroksen luokse. Ilkityön suoritettuaan Theseus löysi langan avulla takaisin labyrintistä. Tästä tulee sanonta, punainen lanka.

Käännöstyöt muistuttavat joskus labyrinttiä. Silloin tällöin eksyy harhapoluille ja silloin on palattava lähtöruutuun löytääkseen uuden tien – Punaisen langan, – mikä auttaa pääsemään hyvään lopputulokseen.

Miten Ariadnelle sitten kävi? No, sekä huonosti että hyvin. Theseus meni kyllä hänen kanssaan naimisiin mutta katui sitä jo kotimatkallaan ja jätti hänet vieraalle saarelle, jossa hän harhaili yksin paksussa sumussa ennen kuin hän kohtasi viinin jumala Dionysoksen. Tämä vei Ariadnen kanssaan taivaaseen ja otti hänet vaimokseen.

Loppu hyvin - kaikki hyvin.